Sluiten

Among us

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief
 

Among Us is een online computerspel uit 2018 van de Amerikaanse spelstudio InnerSloth.


Het spel is beschikbaar op Android, iOS en Windows.
Het spel is gesitueerd in een ruimteschip, waar de spelers verdeeld worden in twee groepen: bemanningsleden (Crewmembers) en bedriegers (Impostors). De spelers weten echter niet wie tot welke groep behoort. Doel van de bemanningsleden is om bepaalde taken uit te voeren, de sabotageacties van de bedriegers ongedaan te maken en uit te vinden wie de bedriegers zijn. De bedriegers proberen te saboteren en te moorden zonder dat bekend wordt dat zij bedriegers zijn. De opzet van het spel lijkt op dat van Weerwolven van Wakkerdam en is ook op de Amerikaanse versie van dat spel, Mafia, gebaseerd.


Gameplay

Among Us is een multiplayerspel dat met vier tot tien mensen gespeeld kan worden. Eén tot drie spelers daarvan zijn bedriegers, afhankelijk van het aantal spelers. Er zijn drie speelvelden: een ruimteschip (The Skeld), het hoofdkwartier (Mira HQ) of de planeetbasis (Polus). In elk speelveld krijgt de speler een aantal taken die hij of zij met succes moet volbrengen. Bedriegers krijgen neptaken zodat ze kunnen doen alsof ze bij de bemanning horen. Wanneer een speler doodgaat wordt die een geest, die door muren kunnen lopen, maar voor wie slechts beperkte interactie mogelijk is. Geesten helpen de bemanning met taken.


De bemanning kan op twee manieren winnen. Ofwel wanneer alle taken hebben voltooid zonder dat ze door de bedriegers zijn omgebracht, of wanneer zij de bedriegers correct hebben geïdentificeerd en geëlimineerd. De bedriegers winnen wanneer de bemanning uit evenveel of minder leden bestaat als zijzelf, of wanneer ze genoeg taken gesaboteerd hebben.


Spelers kunnen via een digitale belverbinding of via een chat met elkaar communiceren, en theorieën bespreken over wie zij verdenken een bedrieger te zijn.

 

Laden...
Laden...
Ralfilezen.nl maakt gebruik van cookies om de website optimaal te kunnen laten werken. Uiteraard voldoen we aan de wettelijke eisen.
Informatie Ok