Sluiten

Fortnite

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief
 

Zelden is een hype zo groot als nu bij de game Fortnite: Battle Royale. De game is in korte tijd uitgegroeid tot een van de populairste games ter wereld met meer dan 40 miljoen spelers. En zelfs de grootste sterren doen mee.

Fortnite kwam vorig jaar uit en is gratis. De makers verdienen geld met de verkoop van skins, een nieuw uiterlijk voor het karakter waar je mee speelt.

 

Fortnite: Battle Royale heeft een simpel concept: honderd spelers worden op één hoop gegooid en strijden met elkaar tot er eentje overblijft. Ze worden gedropt op een groot eiland waar allerlei wapens en andere objecten verspreid liggen.

 

Daarmee moeten ze zichzelf bewapenen, terwijl ze omgeving en gebouwen verkennen. Belangrijk: terwijl de tijd verstrijkt, wordt het gebied waarin je speelt steeds kleiner. Spelers worden dus gedwongen om met elkaar de strijd aan te gaan.

 

Royalistiq is een van de bekendste spelers van Fortnite. Het succes valt wel te verklaren, zegt hij. "Je gaat eigenlijk samen met je vrienden op pad en probeert dan te overleven op het eiland. Tussendoor gebeuren er constant grappige dingen." En dat maakt dat geen enkel potje hetzelfde is, zegt Roy. "Bij veel games speel je uiteindelijk het verhaaltje uit. Bij Fortnite niet. Dat kun je op zo veel verschillende manieren spelen."

Laden...
Laden...
Ralfilezen.nl maakt gebruik van cookies om de website optimaal te kunnen laten werken. Uiteraard voldoen we aan de wettelijke eisen.
Informatie Ok