Sluiten

December

Gebruikerswaardering: 4 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter inactief
 

December is de laatste maand van ons jaar. We noemen december de wintermaand, omdat de winter op 21 december begint. Op die dag is het bij ons het kortste licht en het langste donker.

 

Na 21 december worden de dagen weer langer en de nachten korter. December wordt ook wel de feestmaand genoemd. Dat is natuurlijk omdat we deze maand verschillende feesten vieren. Op 5 december vieren we Sinterklaas. Sinterklaas komt met zijn stoomboot vanuit Spanje naar Nederland om pakjes uit te delen aan de kinderen. Een paar weken later, op 25 en 26 december, vieren we het kerstfeest. Christelijke mensen gaan dan naar de kerk om de geboorte van Jezus te vieren. Veel mensen gaan op deze dagen graag samen eten met familie. In sommige families is het de gewoonte om elkaar met kerst cadeautjes te geven. Ook staat bij de meeste mensen een mooi versierde kerstboom met slingers, ballen en lichtjes.

 

Winkelstraten zien er gezellig uit, met groene kerstversieringen en lichtjes. 31 december is de laatste dag van het jaar, oudjaarsdag. Op die dag denken veel mensen terug aan wat er in het afgelopen jaar gebeurd is. We eten oliebollen en appelflappen. Precies om 12 uur ‘s nachts, als het jaar voorbij is, wensen we elkaar een gelukkig nieuwjaar. Direct daarna gaan de eerste vuurpijlen de lucht in, en niet veel later is de lucht prachtig verlicht door het vuurwerk dat wordt afgestoken.

 

Wist je dat december eigenlijk de tiende betekent? Dat lijkt raar, want het is de twaalfde maand van ons jaar. Maar meer dan 2000 jaar geleden gebruikten we een andere kalender, en in die kalender was december wel de tiende maand!

Laden...
Laden...
Ralfilezen.nl maakt gebruik van cookies om de website optimaal te kunnen laten werken. Uiteraard voldoen we aan de wettelijke eisen.
Informatie Ok