Sluiten

Wonden

Gebruikerswaardering: 4 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter inactief
 

Een pijnlijke snijwond. De huid ligt open en is kwetsbaar. Bacteriën zijn namelijk overal en kunnen nu makkelijk in de open wond komen. Langzaam zal het bloed in de wond stollen. Dat betekent dat het bloed hard wordt en dat er een beschermend laagje over de wond komt. Voordat het zover is, moeten we ervoor zorgen dat de bacteriën geen kans krijgen. Dat doe je door de wond te ontsmetten met jodium. Niet in de wond, maar er rondom heen.

 

Bacteriën kunnen daar niet tegen en blijven weg. Daarna moet je de wond afdekken met een steriel gaasje. Zo is de wond helemaal beschermd. Als je snel handelt, heb je de minste kans op infectie. In de wond gaat de genezing direct van start. De witte bloedlichaampjes gaan meteen aan de slag om de bacteriën op te ruimen. Hoe minder bacteriën er in de wond zijn, hoe sneller de witte bloedlichaampjes klaar zijn en de wond kan genezen.

 

Zelf kun je ook zorgen voor een snellere genezing. Dat doe je door de wond veel rust en steun te geven. Dan kunnen de witte bloedlichaampjes goed hun werk doen, stolt het bloed sneller en ben je snel van de wond af.  

4436

Laden...
Laden...
Ralfilezen.nl maakt gebruik van cookies om de website optimaal te kunnen laten werken. Uiteraard voldoen we aan de wettelijke eisen.
Informatie Ok