Sluiten

Pulken in je oor

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief
 

In elk oor zitten smeerklieren en talgklieren. Deze klieren beschermen jouw 'gehoorapparaat' . Ze maken elke dag oorsmeer aan. Dat ziet er nogal vies uit en smaakt een beetje bitter en zuur.

 

Oorsmeer is handig spul. Het houdt bacteriën en rondvliegende stofjes tegen. En het verwijdert huidschilfers. Oorsmeer is een soort plaksel dat alle viezigheid in je oor tegenhoudt. Zo raakt je oor niet verstopt en kun je beter horen. 

De kleur, dikte en kleverigheid van oorsmeer kan van persoon tot persoon verschillen. 

 

Sommige mensen maken hun oren schoon met een wattenstaafje. Maar je kunt je oren gewoon met water wassen. Want dat peuteren met een wattenstaafje in je oor kan er voor zorgen, dat de oorsmeer naar binnen wordt geduwd. Je kunt dan last krijgen van oorsuizingen en slechthorendheid. De dokter moet je oor dan uitspuiten. Dat doet hij met een speciale waterspuit.  

 

Gelukkig reinigt je oor zichzelf ook. De nieuwe oorsmeer drukt de oude weg. Die droogt op en valt in kleine bolletjes uit je oor als je praat, gaapt of slikt. 

 

Een tip: als je een bolletje oorsmeer op een muggenbult smeert, is de jeuk snel weg.

 

(plaatje van het oor) 

6438

Laden...
Laden...
Ralfilezen.nl maakt gebruik van cookies om de website optimaal te kunnen laten werken. Uiteraard voldoen we aan de wettelijke eisen.
Informatie Ok