Sluiten

Nederland

Gebruikerswaardering: 4 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter inactief
 

Nederland ligt in het werelddeel Europa, aan de west kant. Samen met Curacau, Sint Maarten en Aruba is Nederland het Koninkrijk der Nederlanden. Nederland grenst aan de Noordzee, Duitsland en Belgie. De hoofdstand van Nederland is Amsterdam. Andere belangrijke steden zijn Den Haag (hofstad) Rotterdam (grootste haven) Utrecht (grootste verkeerspunt, Groningen (studentenstad) en Eindhoven (de vijfde stad). De oudste steden van Nederland zijn Maastricht en Nijmegen. Deze twee steden zijn door de Romeinen gesticht (opgebouwd)

Nederland staat bekend als tolerant (aardig) en liberaal (vrij) land. Nederland was het eerste land waar homo's mochten trouwen en waar Euthanasie en Abortus legaal is. Nederland staat ook bekend om zijn tolerantie ten aanzien van vreemde godsdiensten en culturen.

Nederland is een constitutionele monarchie. Dat wil zeggen dat wij wel een koning (monarch) hebben, maar dat hij niet de baas van het land is. In Nederland is de regering de baas. Elke 4 jaar, soms eerder, mogen alle Nederlandsers die 18 jaar of ouder zijn stemmen voor een nieuwe regering. Dat noemen we democratie.

 

Nederland is opgedeeld in twaalf provincies met ieder een eigen hoofdstad. Omdat Amsterdam al de hoofdstad van Nederland is, is de hoofdstad van Noord-Holland (waar Amsterdam ligt) Haarlem.

In totaal wonen er in Nederland 17 miljoen mensen.

 

 

Bron: Wikipedia

Laden...
Laden...
Ralfilezen.nl maakt gebruik van cookies om de website optimaal te kunnen laten werken. Uiteraard voldoen we aan de wettelijke eisen.
Informatie Ok