Sluiten

Schotland

Gebruikerswaardering: 4 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter inactief
 

Schotland maakt deel uit van het Verenigd Koninkrijk en ligt ten noorden van Engeland. Schotland staat vooral bekend om het Loch ness, waar volgens sommige verhalen een draak rondzwemt. Verder staan de schotten ook bekend om hun kilten, haggis en whisky.

De naam
De naam Schotland komt van Scotti, de naam die de Romeinen gebruikten voor de bevolking van een groter gebied. Later, in de late middeleeuwen, werd een kleiner gebied Schotland genoemd

Vlag 
De Vlag van Schotland bestaat uit een Andreaskruis op een blauw doek. Vroeger verschilde de blauwe kleur nog wel eens... soms donker soms licht.. 

Loch Ness
Het monster van Loch Ness, ook wel Nessie genoemd, is een dier dat 5 meter langs zou zijn en lijkt op een Dino (Plesiosaurus)

Kilten
Een kilt is een kledingstuk voor mannen dat de benen tot de knieën bedekt en geen pijpen heeft. Een kilt is dus een rok, voor mannen.

Haggis
Dit is een typisch Schots gerecht. Het is een vleesgerecht van schapen-hart, long en lever. Soms proberen Schotten toeristen wijs te maken dat Haggis een dier is.. maar dat is dus niet zo.

 

Bron: wiki kids

Laden...
Laden...
Ralfilezen.nl maakt gebruik van cookies om de website optimaal te kunnen laten werken. Uiteraard voldoen we aan de wettelijke eisen.
Informatie Ok