Sluiten

Italie - Venetië

Gebruikerswaardering: 4 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter inactief
 

Venetië is een stad in Italië. Venetië is gebouwd op 120 eilanden. Om al die eilandjes met elkaar te verbinden, zijn er in Venetië maar liefst 400 bruggen over de 177 kanalen. Die kanalen zijn de straten. Vroeger gebruikte men gondels om zich voort te bewegen. Dit zijn lange smalle bootjes zonder motor. Er staat een man met een lange stok op het puntje van de gondel die de gondel zo vooruit duwt. Nu gebruiken de Venetianen bootjes met motoraandrijving. Venetië is dus een bijzondere stad omdat je er geen enkele auto tegen zult komen. 

 

De stad is aan het verzakken, ieder jaar zakt de stad 10 cm naar beneden. Als dit zo doorgaat verdwijnt de stad langzaam in de zee. Het komt regelmatig voor dat, als het heel hard regent, het San Marco plein helemaal onder water staat. 

 

Wat je niet mag missen in Venetië is het San Marco plein. Dit is een groot plein midden in de stad met prachtige oude gebouwen. Ook heel mooi is de Rialto-brug. Deze brug staat altijd helemaal vol met kleine marktkraampjes met mensen die daar hun spullen verkopen.

 

6090

Laden...
Laden...
Ralfilezen.nl maakt gebruik van cookies om de website optimaal te kunnen laten werken. Uiteraard voldoen we aan de wettelijke eisen.
Informatie Ok