Sluiten

Spanje

Gebruikerswaardering: 4 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter inactief
 

In Spanje is het meestal warm en lekker weer. En de zon schijnt volop. Heel veel mensen gaan daar op vakantie, want het is een heerlijk vakantie land. In Spanje zijn hele mooie stranden. De koning van Spanje heet Juan Carlos. Samen met Sofia regeert hij sinds 1975 over Spanje. Nederland hoorde vroeger bij Spanje. Dat was in de 16e eeuw. We hadden toen dezelfde koning, Philip de tweede. 

 

Spanje heeft 40 miljoen inwoners. Dat is ongeveer 2,5 keer zoveel als in Nederland. De meeste Spanjaarden wonen in grote steden aan de kust. Dat is ook niet gek. In het binnenland van Spanje is het veel te heet om te wonen. De grond is er veel te droog om iets te verbouwen.

 

De Spanjaarden houden ’s middags een middagdutje. In Nederland doen we dat niet maar in Spanje is het heel normaal.

 

Daar doet bijna iedereen ’s middags een dutje. Zelfs de winkels sluiten hun deuren en het personeel gaat even slapen. Het is veel te warm om de hele dag te werken. Of zelfs te warm om naar buiten te gaan. Dus slapen ze lekker even een beetje bij in hun koele slaapkamers. Ze noemen dit dutje een siësta.

 

7482

Laden...
Laden...
Ralfilezen.nl maakt gebruik van cookies om de website optimaal te kunnen laten werken. Uiteraard voldoen we aan de wettelijke eisen.
Informatie Ok