Sluiten

Italie

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief
 

Italië ligt in het zuiden van Europa. Het noorden van het land grenst aan het Europese vasteland. De rest van het land wordt gevormd door het Schiereiland, de eilanden Sicilië en Sardinië en een aantal kleinere eilanden. Het Schiereiland heeft de vorm van een laars. Italië wordt daarom vaak De Laars genoemd. Italië heeft 57 miljoen inwoners.

 

Rome is de hoofdstad van Italië. In de stad Rome ligt een klein landje, Vaticaanstad. Vaticaanstad heeft ongeveer 1000 inwoners. De inwoners zijn allemaal Rooms-katholieken. Het land Vaticaanstad ontstond in 1929, de Paus is het staatshoofd. Een staatshoofd is iemand die de baas is over een land. 

 

Echt Italiaans eten is bijvoorbeeld pasta, zoals macaroni en spaghetti, en pizza. Ook is Italië bekend om de lekkere ijsjes.

 

De bekendste toren van Italië is de scheve toren van Pisa. Deze toren hoort bij een grote kerk. Die kerk heet een Dom. De toren is scheef komen te staan omdat hij op moerassige grond is gebouwd waardoor die aan één kant een beetje in de grond wegzakte. Het was natuurlijk niet de bedoeling dat de toren scheef kwam te staan, maar daardoor werd de toren wel heel erg beroemd.

 

7658

Laden...
Laden...
Ralfilezen.nl maakt gebruik van cookies om de website optimaal te kunnen laten werken. Uiteraard voldoen we aan de wettelijke eisen.
Informatie Ok