Sluiten

Engeland

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief
 

Engeland vormt met Noord-Ierland, Schotland en Wales één land: het Verenigd Koninkrijk. Van deze vier is Engeland het grootst. Londen is de hoofdstad van het Verenigd Koninkrijk. In Londen rijden veel rode dubbeldekkers door de straten. Ook heel beroemd in Engeland zijn de zwart-blauwe taxi’s.

 

Er zijn veel bekende gebouwen in Londen zoals Buckingham Palace waar de koningin woont.

 

Londen Eye is een wereldberoemde reuzenrad dat in Londen staat. Het is wereldberoemd omdat het het grootste reuzenrad ter wereld is. Het duurt een half uur om met Londen Eye een rondje te draaien, maar dan heb je ook wel heel mooi uitzicht over Londen. 

 

De Sint Paul’s  is een grote beroemde kathedraal. Maar bij de grote stadsbrand op 2 september 1666  is de kerk samen met 86 andere kerken verwoest. De kerk is later herbouwd. De London bridge is de beroemdste brug over de rivier Theems in Londen.

 

Nederlanders vinden engelse drop heel lekker, maar in Engeland kennen ze dat helemaal niet. Bekende mensen uit Engeland zijn de Beatles, een popgroep die muziek maakte in de zestiger jaren. Volgens veel mensen hadden zij de beste zangers. Bekende filmfiguren uit Engeland zijn Harry Potter en Robin Hood.

 

8622

Laden...
Laden...
Ralfilezen.nl maakt gebruik van cookies om de website optimaal te kunnen laten werken. Uiteraard voldoen we aan de wettelijke eisen.
Informatie Ok