Sluiten

Egypte

Gebruikerswaardering: 4 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter inactief
 

Ben je wel eens in Egypte geweest? Dan heb je vast de piramides gezien. Deze gebouwen werden lang geleden gebouwd. In die tijd werd het land geleid door een farao, een koning. Als een farao overleed, werd hij begraven in een piramide. Voor de grootste piramide zijn meer dan twee miljoen stenen gebruikt. Het duurde bijna 23 jaar voordat het bouwwerk klaar was.

 

De hoofdstad van Egypte is Caïro. Deze grote stad ligt midden in de woestijn. In een woestijn is het droog en heet, wel 50 graden. Maar het kan er ook ontzettend koud zijn. In de winter kan het er ’s nachts zelfs vriezen. Egypte bestaat voor het grootste gedeelte uit woestijnen, maar liefst 94 procent. De woestijnen bestaan uit zand, stenen of rotsen. Er is ook een witte woestijn, die bestaat uit schelpen. Heel vroeger was dat gebied zee. Op plekken waar in een woestijn water naar boven komt, vind je stukken groen. Zo’n plek heet een oase. Er groeien vruchten, zoals meloenen, dadels en vijgen.

 

Egypte is 24 keer zo groot en heeft vier keer zoveel inwoners als Nederland. Het land ligt in twee werelddelen. Het grootste deel ligt in Afrika. Het schiereiland Sinaï ligt in Azië. Het is door een heel klein stukje land verbonden met het vasteland van Egypte. Tussen die twee delen loopt het Suezkanaal. Dit kanaal is belangrijk, omdat schepen van West – Europa via de Middellandse Zee en het Suezkanaal naar het oosten kunnen varen. Ze hoeven dan niet helemaal om Afrika heen. De Nijl is met een lengte van 6000 kilometer de langste rivier van de wereld. De grond langs de Nijl is vruchtbaar. Veel Egyptenaren wonen daarom in de buurt van deze rivier.                                                                                                                                                                                     

 

In Egypte zit olie in de grond. De olie – industrie is belangrijk voor de economie. In de grote steden wordt de olie verwerkt. Met de textielindustrie wordt ook veel geld verdiend. In Caïro zijn bovendien veel autofabrieken. Egyptenaren verbouwen ook rijst, maïs, rietsuiker, groenten en vruchten. Egypte is verder een mooi vakantieland. Elk jaar komen duizenden toeristen om de piramides te zien. Of om naar het strand te gaan, te duiken of te snorkelen. In de woestijn kun je op een kameel rijden. Veel Egyptenaren leven van het toerisme.

 

3560

Laden...
Laden...
Ralfilezen.nl maakt gebruik van cookies om de website optimaal te kunnen laten werken. Uiteraard voldoen we aan de wettelijke eisen.
Informatie Ok