Sluiten

Gamen

Gebruikerswaardering: 4 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter inactief
 

Veel mensen hebben een hobby. De één tekent, de ander luistert naar muziek of doet aan sport. Tegenwoordig is ‘gamen’ ook een populaire hobby. Gamen doen niet alleen kinderen, maar ook veel volwassenen. 

 

Veel keus
Loop eens een speelgoedwinkel binnen. Het aanbod van games is enorm. Je kunt uit spellen kiezen die te maken hebben met racen, schieten of bijvoorbeeld bouwen. Een erg bekend spel is ‘Minecraft’. Het is een soort digitale LEGO-doos. In het spel moet je voedsel verzamelen, gereedschap zien te krijgen en een huis bouwen. Daarnaast moet je proberen te overleven. Je kunt in het spel vrijwel alles bouwen. Spelcomputer
Aan een spel alleen heb je niet veel. Een spelcomputer zoals een Playstation 4, Nintendo Wii of een pc moet het spel laten starten. Een Nintendo 3DS is erg handzaam. Handig voor in de auto of trein. Spelen op een smartphone of tablet gebeurt ook veel. Veel spellen zijn daarvoor gratis te downloaden. Er zijn ook spellen waar je voor moet betalen. Heb je geen levens meer? In een puzzelspel zoals ‘Candy Crush’ kun je extra levens kopen.


Eerste computerspel
Ongeveer 30 jaar geleden zagen games er nog niet zo geweldig uit. In 1975 kwam het eerste spel genaamd ‘Pong’ op de markt. Het was een soort tafeltennisspel. Via een apparaat kon je ‘Pong’ op de tv spelen. Dat kon tegen elkaar of tegen de computer. Het spel bestond eigenlijk alleen maar uit bewegende blokjes, maar ‘Pong’ was toen erg populair! Al snel kwamen er andere spellen en betere spelcomputers op de markt.

 

Gamen, zonde van je tijd?
Er zijn mensen die gamen tijdverspilling vinden. Ze beweren dat je bijvoorbeeld beter een boek kunt lezen. Daar leer je meer van, zeggen ze. Maar van gamen kun je juist ook veel leren! Soms moet je ingewikkelde puzzels oplossen of vijanden slim zien te ontwijken. Dan moet je dus ‘probleem-oplossend’ denken. Doordat je vaak snel moet reageren in games, gaat je reactievermogen erop vooruit. Maar te veel gamen is natuurlijk ook niet goed. 

Laden...
Laden...
Ralfilezen.nl maakt gebruik van cookies om de website optimaal te kunnen laten werken. Uiteraard voldoen we aan de wettelijke eisen.
Informatie Ok