Sluiten

Scouting

Gebruikerswaardering: 4 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter inactief
 

Houd je van speurtochten, hutten bouwen, toneelspelen, knutselen, zingen, kamperen? Dan is scouting misschien iets voor jou! Over de hele wereld zijn duizenden scoutinggroepen met een eigen clubhuis. Scouting is bedacht door de Engelse soldaat Baden Powell (1857-1941), die als kind al van avontuur hield.

 

Baden Powell schreef een boek dat Scouting for boys heet, verkennen voor jongens. Dat inspireerde jongeren met een rugzak op pad te gaan, maar ook om respect voor anderen te hebben en de natuur.

 

Scouting Nederland is de grootste jeugd-en jongerenorganisatie van ons land met 90.000 jeugdleden en 30.000 vrijwilligers. Er zijn in Nederland 1300 scoutinggroepen.

 

Alle leden komen iedere week bij elkaar in hun clubhuis. Ze noemen dat een opkomst. Tijdens zo’n opkomst doe je allerlei soorten spelen. Er wordt soms geknutseld of een speurtocht gehouden. In de zomer gaan de scouts vaak kamperen met elkaar.

 

De leden gaan in uniform naar de opkomst. Al vanaf je vijfde jaar kun je lid worden van een scouting groep. Dan kom je bij de Bevers. Daarna zijn er de Kabouters en Welpen van 7 tot 11 jaar en de Scouts van 11-15 jaar. Ook als je ouder bent dan 15 jaar kun je nog lid zijn van Scouting.

Laden...
Laden...
Ralfilezen.nl maakt gebruik van cookies om de website optimaal te kunnen laten werken. Uiteraard voldoen we aan de wettelijke eisen.
Informatie Ok