Sluiten

Lego

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief
 

LEGO is een speelgoedfabriek uit Denemarken, die bekend is geworden door de gekleurde kunststofblokjes. De naam "LEGO" is afgeleid van de Deense woorden "Leg Godt" (=speelgoed). 

 

Geschiedenis
Meneer Christiaensen, was de bedenker van de bekende bouwsteentjes. Hij was timmerman van beroep. Voor zijn zoontje maakte hij vaak houten speelgoed. In 1932 werden de eerste bouwstenen gemaakt.

Het LEGO-steentje zoals we het nu kennen, werd in 1957 bedacht. Toen werd een mindere kwaliteit plastic gebruikt. De slechte kwaliteit van de steentjes bezorgde LEGO geen goede naam. De zaken gingen daarom niet goed. Langzaam werd de kwaliteit van LEGO beter. 

Vanaf het moment dat LEGO erg populair werd, werden de kwaliteitseisen hoger. De makers van LEGO bedachten speciale regels voor de LEGO-fabrieken:

  • Jongens én meisjes moeten met LEGO kunnen spelen;
  • Elk blokje moet veel  bouwmogelijkheden hebben;
  • LEGO-blokjes moeten precies gelijk zijn in afmetingen;
  • LEGO moet inventief zijn;
  • LEGO moet duurzaam zijn.

 

LEGO kwam later met verschillende series op de markt. In 1977 ontstond de ‘LEGO Technic’-serie. Hiermee konden uitgebreide voertuigen gebouwd worden. In de jaren tachtig werd ‘Ruimtevaart LEGO’ uitgebracht. Ruimteschepen, raketten en maanvoertuigen konden daarmee gebouwd worden. Later volgden er meer series zoals bijvoorbeeld ‘Indiana Jones’ en ‘Star Wars’.

 

Attractiepark
In 1968 werd het eerste Legoland geopend in het plaatsje ‘Billund’. Eind jaren negentig werden nog twee parken gebouwd. Legoland in Denemarken heeft ruim 55 attracties en meer dan 50 miljoen steentjes!  

In Legoland zijn bekende gebouwen en gebieden van over de hele wereld te bewonderen. Uiteraard is bijna alles gebouwd van LEGO-stenen. Voor de jongste bezoekers is er DUPLO-Land. Wie meer spanning wil, stapt in één van de achtbanen, een wildwaterbaan of brengt een bezoek aan ‘Polar Land’: een spannende achtbaan die je tussen levende pinguins voert!

4352

Laden...
Laden...
Ralfilezen.nl maakt gebruik van cookies om de website optimaal te kunnen laten werken. Uiteraard voldoen we aan de wettelijke eisen.
Informatie Ok