Sluiten

Hallo Wereld! - Kinderboekenweek 2012

Gebruikerswaardering: 4 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter inactief
 

De jaarlijkse Kinderboekenweek vindt plaats van woensdag 3 tot en met zaterdag 14 oktober. De Kinderboekenweek heeft elk jaar een ander thema. Dit jaar is dat ‘Hallo Wereld!’ Door het lezen van boeken leer je van alles over de wereld. Er zijn voldoende boeken waarin je kunt lezen over andere landen. Je leest hoe kinderen en volwassenen er leven. Maar je kunt ook boeken lezen over andere culturen in Nederland.

 

Tosca Menten schreef een boek. Dat deed ze speciaal voor de Kinderboekenweek. Het is het geschenk van de Kinderboekenweek. Je krijgt het boek gratis. Als je voor ten minste tien euro aan boeken koopt. Met dit boek kun je tijdens de Kinderboekenweek gratis naar een paar musea. Bijvoorbeeld naar het Tropenmuseum in Amsterdam, het Museum Volkenkunde in Leiden en het Afrika Museum in Berg en Dal. In die musea kun je zien hoe mensen in andere landen leven.

 

voor Kinderen. Zij willen veel geld inzamelen. Daar kopen ze boeken en boekenkasten voor. Die geven ze aan scholen in arme landen. Kinderen voor Kinderen heeft ook een lied gemaakt. Dat heet ‘Hallo Wereld’. Bij dit liedje is een flashmob gemaakt. Bij een flashmob laten veel mensen tegelijkertijd iets leuks zien. Op 14 oktober gaan kinderen de flashmob uitvoeren. Het is een dans op het liedje Hallo Wereld.

 

Video; http://www.youtube.com/watch?v=sL5Mz-H7_w8

 

2493

Laden...
Laden...
Ralfilezen.nl maakt gebruik van cookies om de website optimaal te kunnen laten werken. Uiteraard voldoen we aan de wettelijke eisen.
Informatie Ok