Sluiten

Wat is een hobby?

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief
 

Onder een hobby wordt in het algemeen een ontspannende activiteit verstaan die men graag doet, uitgeoefend in vrije tijd. Meestal met als doel om iets tot stand te brengen. Het beoefenen van een hobby heeft vaak een belangrijk kalmerend en therapeutisch effect. 

 

Hobby's worden uitgeoefend uit interesse en voor het plezier, niet als betaald werk. Voorbeelden zijn het verzamelen van bijvoorbeeld postzegels of het beoefenen van een bepaalde sport. 

 

Wat voor één persoon een hobby is, kan voor een ander een beroep zijn. Een computerprogrammeur kan bijvoorbeeld koken als hobby hebben, terwijl een kok computerprogramma's schrijven als hobby heeft. Sommige mensen verkeren in de fortuinlijke positie dat zij 'van hun hobby hun werk hebben kunnen maken'. Over het algemeen wordt iemand die een activiteit alleen voor zijn of haar plezier doet een amateur genoemd en degene die de activiteit als beroep heeft een professional. 

 

Paperclips verzamelen..... Een saaie hobby? Voor jou misschien, voor sommige mensen is dit toch een bloedserieuze aangelegenheid!

 

Er zijn ook mensen die iedere vrije minuut besteden om door omgeploegde akkers te baggeren met een metaaldetector. Dat kan een lucratieve hobby zijn: in Groot Brittannië heeft een Brit recentelijk een vaas met daarin honderden gouden munten van ongeveer 2000 jaar oud gevonden. 

 

Iets voor jou?
Een nieuwe spannende hobby, afkomstig uit Nieuw Zeeland is Zorbing. Leuk, maar wel een beetje vreemd. Je wordt namelijk opgesloten in een doorzichtige opblaasbare plastic bal van zo’n 3 meter doorsnede die van een helling wordt afgerold. De verhalen van degenen die gezorbd hebben zijn nogal uiteenlopend: zonder ervaring word je vooral rondgesmeten als in een wasmachine. Maar de meer ervaren mensen weet van alle kanten overeind te blijven! 

 

5478

Laden...
Laden...
Ralfilezen.nl maakt gebruik van cookies om de website optimaal te kunnen laten werken. Uiteraard voldoen we aan de wettelijke eisen.
Informatie Ok