Sluiten

De tank

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief
 

Bij de Landmacht werken ze veel met tanks. Zo'n voertuig weegt wel 60 ton. Dit is ongeveer even zwaar als 60 personenauto's. Een tank ziet er niet snel uit, maar haalt gemakkelijk 60 kilometer per uur.

 

Als een tank een kilometer rijdt, verbruikt hij 5 liter diesel. Tanks hebben, net als personenauto's, richtingaanwijzers en een kentekenbord. Er zit ook airconditioning in. Wanneer de temperatuur binnen in de tank boven een bepaalde temperatuur stijgt, treedt automatisch de airconditioning in werking. 

 

In elke tank is plaats voor vier mensen: een commandant, een lader, een bestuurder en een schutter. Ieder heeft een andere taak. Daar hebben ze drie maanden les in gehad, voordat ze de tank in mogen. 

 

Een van de belangrijkste oefeningen, is de schietoefening. Eerst gaan alle tanks op een rij staan. Militairen noemen dat "op linie" staan. Op het oefenterrein springen dan plotseling computergestuurde schietschijven uit de grond. Datzelfde computerprogramma houdt ook precies bij welke tank wanneer op welke schijf heeft geschoten. Zo kunnen ze later controleren of ze het goed hebben gedaan.

 

6399

Laden...
Laden...
Ralfilezen.nl maakt gebruik van cookies om de website optimaal te kunnen laten werken. Uiteraard voldoen we aan de wettelijke eisen.
Informatie Ok