Sluiten

Aquada

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief
 

Een high tech Brits amfibievoertuig van de firma Gibbs Technology, voer afgelopen maandag in één uur, veertig minuten en zes seconden van Dover naar Calais. Avonturier Richard Branson verpulverde het oude record voor de Kanaaloversteek met amfibievoertuigen. Met indrukwekkende prestaties zet de Aquada een flinke stap voorwaarts in de ontwikkeling van deze voertuigen.

 

Dag amfibievoertuig, welkom Aquada! Het Britse bedrijf Gibbs Technology bracht afgelopen maandag met een geslaagde publiciteitsstunt zijn hedendaagse versie van de 'auto die ook kan varen' onder de aandacht. Met dank aan miljardair, avonturier en 'gadgetliefhebber' Sir Richard Branson. De  Engelsman nam in Dover met  plezier plaats achter het stuur, racete in één uur, veertig minuten en zes seconden naar Calais.

 

Op de snelweg komt het voertuig uitstekend mee met een topsnelheid van zo'n 160 km/uur. In het water is het een heuse speedboot met topsnelheden rond 50 km/uur. 

 

De omschakeling van land naar water vindt binnen een halve minuut plaats. Met een druk op de knop klappen de wielen omhoog en wordt het 175 pk vermogen van de 2,5 liter V6 motor naar de waterjet-voorstuwing geleid.

 

Dat de Aquada zo'n hoge vaarsnelheid kan bereiken is vooral te danken aan de vorm van de bodem. Waar de meeste amfibievoertuigen zich gedragen als een te water gelaten badkuip, daar richt de Aquada zich al snel op om in hoog tempo snelheid te maken.

 

6401

Laden...
Laden...
Ralfilezen.nl maakt gebruik van cookies om de website optimaal te kunnen laten werken. Uiteraard voldoen we aan de wettelijke eisen.
Informatie Ok