Sluiten

Falabella

Gebruikerswaardering: 4 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter inactief
 

De Falabella is een bekend maar zeldzaam paardenras. Het is het kleinste paardenras ter wereld. Ze mogen eigenlijk ook geen pony genoemd worden, ondanks hun grootte.
Ze bezitten namelijk alle kenmerken van een paard, alleen dan in verkleinde vorm. Falabella’s zijn erg makkelijke paardjes.

De Falabella dankt zijn naam aan de familie Falabella. Deze familie begon in het midden van de 19e eeuw met deze kleine paardjes te fokken.
Maar de oorsprong van de Falabella gaat heel ver terug, naar de tijd van de Spanjaarden (Conquistadores).
De paarden werden na een tijdje aan hun lot overgelaten, en moesten dus zelf overleven.
Er waren toen erg slechte omstandigheden, en dat heeft geleid tot een aantal veranderingen. Deze veranderingen hebben het ras sterker gemaakt, en er ook voor gezorgd dat de paarden zo klein zijn.

De Falabella heeft alle eigenschappen van een groot paard, alleen dan in veel kleinere vorm.
De Falabella is een uniek ras, en deze unieke genen worden altijd doorgegeven aan nakomelingen.
Alle mogelijke kleuren zijn toegestaan binnen het ras. Ze zijn vaak zwart of bruin, maar je ziet ook kleuren als vos en valk.
De manen en staart van de Falabella zijn vaak dik en lang.

De Falabella’s zijn over het algemeen te klein om op te rijden. Wel kan de Falabella prima aangespannen worden gebruikt.
Ze worden ook wel eens als huisdier gehouden.
Ook komt het voor dat ze gebruikt worden als blindegeleidepaard. Hiervoor zijn ze geschikt omdat ze intelligent, lief en klein zijn.
Diezelfde eigenschappen maken de kleine paarden tevens populair als circuspaard.

Laden...
Laden...
Ralfilezen.nl maakt gebruik van cookies om de website optimaal te kunnen laten werken. Uiteraard voldoen we aan de wettelijke eisen.
Informatie Ok