Sluiten

Processierups

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief
 

Ben jij ook ‘gepakt’ door de processierups? Heel vervelend! De beestjes hebben brandharen en als jij daardoor wordt geraakt, zorgt dat voor jeuk, huiduitslag (bultjes) en irritatie aan de ogen en luchtwegen.

De grote vraag: hoe kom je van de klachten af? Dat weet Caroline Smit ons te vertellen. De Tilburgse zat helemaal onder de bultjes en heeft nu de oplossing gevonden waardoor de jeuk verdwijnt. “De After Sun van NIVEA met Aloë Vera! Dat werkt echt goed tegen de jeuk.

Maar eerst moet je met plakband aan de gang. Dat plak je op de huid waar de bultjes zitten; je trekt op die manier de haartjes van de rups eraf.”

Smeren, smeren, smeren!
Eerst de plankband dus en dan smeren, is het advies van Caroline. “Maar wel in de goede volgorde. Dus: eerst de bultjes ‘behandelen’ met plakband. Als tweede: smeren. Zodra het weer begint te jeuken, smeren, smeren, smeren!”

Klachten processierups
Goed, de tip van Caroline is helder: gauw After Sun met Aloë Vera inslaan. “Ook de Eucalyptus-zalf van Kruidvat schijnt trouwens goed te helpen. Ikzelf gebruik de blauwe fles van NIVEA, maar eigenlijk alles met Aloë Vera erin, helpt.”

 

BRON: https://indebuurt.nl/tilburg/nieuws/jeuk-en-bultjes-door-de-processierups-zo-kom-je-ervan-af-klachten-processierups~53785/

Laden...
Laden...
Ralfilezen.nl maakt gebruik van cookies om de website optimaal te kunnen laten werken. Uiteraard voldoen we aan de wettelijke eisen.
Informatie Ok