Sluiten

Eenhoorn

Gebruikerswaardering: 4 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter inactief
 

Een eenhoorn is een fabeldier, dat is een dier dat niet in het echt bestaat. Een eenhoorn lijkt op een paard, maar dan met een hoorn en wordt als magisch beschouwd. Eenhoorns worden in oude verhalen vaak afgebeeld bij een vijver.

 

Soms worden eenhoorns verward met Pegasus, maar die hebben vleugels en soms een hoorn.

 

In de Middeleeuwen werd de eenhoorn bestempeld als een sterk en woest beest en toch ook in verband gebracht met fatsoen en onschuld, het dier kon immers alleen in bedwang gehouden worden door een maagd. Een tekst uit de 15e eeuw luidt: “Een eenhoorn is zo sterk, dat geen jager hem kan hopen te vangen. Maar een maagd wordt geplaatst daar waar hij verwacht wordt, zij opent haar schoot en de eenhoorn legt zijn kop daarin.

 

Ook vandaag nog speelt de eenhoorn een magische rol in de literatuur. In Harry Potter en de Steen der Wijzen komt een eenhoorn voor. Hij wordt weergegeven als het nobelste dier dat er bestaat, een krachtig magisch dier wiens zilveren bloed Voldemort drinkt om in leven te blijven.

 

Sommige wetenschappers beweren dat eenhoorns wel degelijk bestaan hebben... Zij steunen hiervoor voornamelijk op wetenschappelijk onderzoek en menen dat het om de Elasmotherium gaat, die duizenden jaren naast de mens geleefd zou hebben

 

FOTO: SHUTTERSTOCK

Laden...
Laden...
Ralfilezen.nl maakt gebruik van cookies om de website optimaal te kunnen laten werken. Uiteraard voldoen we aan de wettelijke eisen.
Informatie Ok