Sluiten

Reuzenpanda's

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief
 

Hoe komt de panda aan zijn leuke bolle kop? Eet hij alleen maar bamboe? Er zijn nog maar zo'n 1864 reuzenpanda's op de wereld.

De panda wordt ook wel de bamboebeer genoemd. Geen vreemde naam want hij leeft in bamboebossen en eet veel bamboe. De officiële naam van de panda is reuzenpanda. Het meest opvallende aan de panda is zijn zwart-witte vacht en die is bij iedere panda hetzelfde. Zijn kop is wit, met grote zwarte vlekken rond de ogen, zwarte oren en een zwarte neus. Zijn lijf is wit met een zwarte band over de schouders die doorloopt naar de zwarte voorpoten. En ook zijn achterpoten zijn zwart. De vacht is dik en waterdicht, zodat de panda goed tegen de kou kan.

Zijn voorpoten zijn bijzonder. Aan iedere voorpoot heeft hij namelijk een soort extra duim. En met deze duim kan hij het eten vastpakken, net zoals wij eigenlijk. Alleen heeft de panda daarnaast nog vijf vingers. In totaal zes dus.

De panda is een echt roofdier. Maar dat is aan zijn gebit niet te zien. Het is namelijk niet gemaakt om vlees te knippen maar om planten te vermalen. Ook heeft hij enorm sterke kauwspieren. Dat gebit en die kauwspieren heeft hij nodig om bamboe mee te vermalen. De reuzenpanda eet meestal bamboebladeren, bamboescheuten en bamboestengels.

Laden...
Laden...
Ralfilezen.nl maakt gebruik van cookies om de website optimaal te kunnen laten werken. Uiteraard voldoen we aan de wettelijke eisen.
Informatie Ok