Sluiten

Australie doodt wilde katten

Gebruikerswaardering: 4 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter inactief
 

De Australische regering gaat de komende drie jaar ruim twee miljoen wilde katten doden. Volgens de regering vormen de katten een bedreiging voor andere diersoorten. 

Groter 
De wilde kat lijkt op de gewone huiskat, maar heeft wat spitsere oren. Ook kunnen ze wel drie keer zo groot worden als een gewone huiskat. 



Bedreiging 
Volgens deskundigen vormen de katten en bedreiging voor meer dan 100 andere diersoorten die in het land leven. Door de katten te vangen en de te doden, hoopt de regering dat probleem op te lossen. 



Roofdier 
De wilde kat is een roofdier uit de familie van de katachtigen. Hij heeft een lichtgele tot donkergrijze vacht met een vaag strepenpatroon en een geringde staart. Ze komen voor in loofbossen, bosranden, half woestijnen en op steppen en savannen. In Nederland zijn er in de afgelopen jaren ten minste 5 van dit soort katten gezien. In 2016 is er een wilde kat gefilmd in een bos tussen de Limburgse riviertjes Geul en Gulp. De wilde kat is een zoogdier. In 2015 zijn er jongen geboren van de wilde kat en volgens Nature Today is dat in Nederland een primeur sinds de vroege Middeleeuwen. Mensen die de wilde kat tegenkomen kunnen de dieren beter met rust laten. De katten kunnen agressiever en schichtiger zijn dan de huisdieren. 

Ondersoorten 

Er zijn 5 ondersoorten van de wilde kat: 

  1. Europese wilde kat
  2. Aziatische steppenkat of steppenkat
  3. Nubische kat of Afrikaanse kat
  4. Zuid-Afrikaanse wilde kat
  5. Gobikat of Chinese bergkat 

 

bron: http://jeugdjournaal.nl/artikel/2159054-australische-regering-gaat-wilde-katten-doden.html 

 

Laden...
Laden...
Ralfilezen.nl maakt gebruik van cookies om de website optimaal te kunnen laten werken. Uiteraard voldoen we aan de wettelijke eisen.
Informatie Ok