Sluiten

Hulphonden

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief
 

Hulphonden willen graag helpen. Voor gehandicapte mensen is dit heel fijn, want de hond kan hen met van alles helpen. Hij kan dingen doen, die ze zelf niet meer kunnen. Stichting Hulphond Nederland leert deze honden wat ze moeten doen. 

 

School 

Een hond wordt hulphond nadat hij naar school is geweest. Dit begint al als hij een puppy van zeven weken is. Dan gaat hij naar een gezin toe. Dit gezin neemt hem overal mee naartoe en speelt met hem. En ze gaan met de pup naar de puppyklas. Daar leert hij luisteren naar mensen. En hij leert verscheidene commando’s. Bijvoorbeeld ‘zit’ of ‘blijf’. Na een jaar gaat hij naar school van Stichting Hulphond Nederland. Daar kijken ze of de hond een goede hulphond kan worden. Als dat zo is, mag hij daar verder leren. 


Twee soorten hulphonden 

Er zijn twee soorten hulphonden. De eerste soort helpt bij normale dingen in het leven. Deze hond kan zijn baasje bijvoorbeeld helpen bij het uittrekken van kleren en schoenen. Of hij raapt iets op wat is gevallen. Hij kan ook helpen met opruimen. Bijvoorbeeld met was in de wasmachine doen, of dekens van het bed halen. De tweede soort hulphond helpt dove mensen. Als de wekker of de deurbel gaat, waarschuwt de hond zijn baasje. En ook als iemand de naam van zijn baasje roept. 

 

Dolgelukkig 

Mensen die een hulphond hebben, zijn dolgelukkig met het dier. Ze kunnen op zichzelf wonen, zonder dat er steeds een verpleger bij hen moet zijn. Mensen met een hulphond zijn ook minder alleen. Hun hond is ook een vriendje geworden. En dat is heel gezellig! 


Bron: Nieuwsbegrip

Laden...
Laden...
Ralfilezen.nl maakt gebruik van cookies om de website optimaal te kunnen laten werken. Uiteraard voldoen we aan de wettelijke eisen.
Informatie Ok