Sluiten

Langpootmuggen

Gebruikerswaardering: 4 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter inactief
 

Langpootmuggen zijn insecten die behoren tot de muggen. Veel soorten worden groot in vergelijking met andere insecten. Langpootmuggen zijn onschuldige dieren. De mond van een langpootmug steekt nogal uit, maar langpootmuggen kunnen daarmee niet bijten of prikken.
Langpootmuggen zijn schemerdieren en ’s nachts actief. Dan worden ze aangetrokken door licht. Ze leven overdag vaak op in planten. De larven eten heel veel, maar volwassen langpootmuggen eten niet of alleen een beetje nectar en leven maar enkele dagen om te paren.

Langpootmuggen zijn slechte vliegers die een zigzaggende vlucht hebben. Net als andere vliegen en muggen hebben ze slechts één paar vleugels. De meeste langpootmuggen hebben een onopvallend uiterlijk om geen aandacht van vijanden te trekken. Langpootmuggen hebben zeer lange poten. Ze kunnen de poten makkelijk af laten breken als deze worden vastgepakt
Langpootmuggen danken hun naam aan de zeer lange en sprieterige poten. Langpootmuggen worden wel vliegende hooiwagens genoemd. Ook worden ze wel glazenwassers genoemd

Laden...
Laden...
Ralfilezen.nl maakt gebruik van cookies om de website optimaal te kunnen laten werken. Uiteraard voldoen we aan de wettelijke eisen.
Informatie Ok