Sluiten

Praten met dolfijnen?

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief
 

Dolfijnen communiceren onderling heel goed. Ze hebben hun eigen taaltje, maar maken ook iets duidelijk door boven het water uit te springen en weer terug in zee te vallen. Aan het lawaai te horen dat ze maken, laten ze de andere dolfijnen weten dat ze blij of heel boos zijn.

 

Om met mensen te communiceren heeft de dolfijn een trucje: hij fluit. Dolfijndresseurs herkennen het gefluit van hun leerlingen perfect. Omdat dolfijnen erg slim zijn, hebben knappe mensen hun ook geleerd heel precieze tonen te maken, tekens te geven met hun vinnen en zelfs enkele mensenwoorden na te praten!

 

De mens is niet altijd de vriend van de dolfijn. In de stille Zuidzee en het noorden van de Atlantische Oceaan wordt er op dit zoogdier gejaagd. Wat de dolfijnen betreft die gedresseerd worden om circuskunstjes te doen in zwembaden: sommigen zijn gelukkig. Maar andere lijden onder de gevangenschap!! 

6257

Laden...
Laden...
Ralfilezen.nl maakt gebruik van cookies om de website optimaal te kunnen laten werken. Uiteraard voldoen we aan de wettelijke eisen.
Informatie Ok