Sluiten

Katten (2)

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief
 

Er waren 4000 jaar geleden al katten in Egypte. Boeren moesten hun oogst beschermen. Het graan werd opgeslagen in voorraadschuren die niet veilig waren tegen ratten en muizen.  Katten waren bruikbaar omdat ze juist 's nachts op jacht gingen, op het tijdstip waarop ratten en muizen de voorraden opaten. De boeren jaagden de katten niet weg, maar moedigden ze aan te blijven. Zo kwam de band tussen kat en mens tot stand.

 

De kat behoort tot de katachtige familie, net zoals de leeuw, de tijger, het jachtluipaard en de panter. Dit zijn allemaal wilde dieren. De huiskat heeft ook iets wilds in zich en zal het jagen nooit afleren. De snorharen van een kat dienen als voelsprieten om te voelen of ze ergens doorheen kan. Het gehoor van de kat is zeer scherp. Zelfs het kleinste geritsel van een muis hoort ze. Katten kunnen vooral in het donker goed zien. 

 

Jonge katjes noem je kittens. Een moederpoes krijgt 3 tot 5 kittens per keer. De poes is dan ongeveer 2 maanden drachtig geweest. 

 

Als je een kat wilt oppakken, moet je dat voorzichtig doen. Nooit in het nekvel pakken! Katten vinden het fijn om geaaid of geknuffeld te worden. Met touwtjes en kleine speeltjes zoals een balletje of nepmuisjes spelen vinden ze erg leuk. 

 

 

5945

Laden...
Laden...
Ralfilezen.nl maakt gebruik van cookies om de website optimaal te kunnen laten werken. Uiteraard voldoen we aan de wettelijke eisen.
Informatie Ok