Sluiten

Dolfijnen (3)

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief
 

Dolfijnen zijn zoogdieren. Ze horen tot de groep Tandwalvissen. Zowel de grote als de kleine soorten hebben de vorm van een uitgerekte torpedo, geheel gestroomlijnd vanaf het topje van de neus tot aan de slanke staart. Dolfijnen kunnen 30 kilometer per uur zwemmen. 

Dolfijnen dragen hun neusgaten boven op hun hoofd. Ze ademen uit door te spuiten als ze aan de oppervlakte komen en ademen in voordat ze weer onderduiken.

 

De geluiden die dolfijnen onder water voortbrengen zijn velerlei: kwetteren, kraken, knarsen en fluiten. In gevangenschap kunnen dolfijnen ook geluiden in de lucht voortbrengen, zoals klikken, fluiten en blazen. Dat er een dolfijnentaal bestaat is zeker niet uitgesloten. 

 

Tien maanden na de paring wordt één jong geboren; eerst komt de staart en vervolgens de rest. Direct na de geboorte leidt de moeder haar jong naar de oppervlakte om adem te halen. Dolfijnenjongen kunnen direct erg goed en snel zwemmen.  

 

Vrije dolfijnen verschillen van dolfijnen in gevangenschap. Dolfijnen horen vrij te zijn! Gevangen dolfijnen kunnen gehandicapt zijn en sommige kunnen daardoor agressief worden, vooral wanneer ze verkeerde mensen tegenover zich krijgen.

 

7107

Laden...
Laden...
Ralfilezen.nl maakt gebruik van cookies om de website optimaal te kunnen laten werken. Uiteraard voldoen we aan de wettelijke eisen.
Informatie Ok