Sluiten

De Mechelse herder

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief
 

Een Mechelse herder is een grote, gevoelige en beresterke hond. De Mechelse herder heeft dan ook hele grote poten en een goede neus. Hij kan heel goed luisteren en is daardoor goed af te richten. Hij is in het begin wel heel speels, maar dat hoort bij het soort hond. De Mechelse herder is een waakzame en actieve hond. Hij is ook altijd klaar om tot actie over te gaan. Hij ziet er angstaanjagend uit, maar is eigenlijk lief en knuffelbaar. Hij is ook de beste bewaker van erf, huizen en auto’s. Hij zal  nooit zijn baasje in de steek laten.

 

Eind 1880 waren er in België heel veel honden die kudden dreven. Deze honden hadden hele bijzondere en verschillende vachten. Er ontstond een groep hondenliefhebbers die met deze honden ging fokken. Als snel had de herder een eigen stamboom. Rond 1910 had men het type en het karakter van de Belgische herder vastgelegd.

 

Mechelse herders zijn zeer geschikt om getraind te worden tot politie hond. Hij moet dan hele zware dingen doen zoals over hoge hekken springen en mannen in beschermde kleding omver werpen. Als je dan een Mechelse of Duitse herder op hem af stuurt dan maakt de man geen enkele kans.

 

Deze herders zitten nog heel dicht bij de wolf en daardoor zijn ze nog gewend om aan te vallen. De honden hebben ook nog veel spieren omdat ze, voordat ze ontwikkeld zijn tot huisdieren, die nodig hadden om in de woeste natuur te leven als wolf!

 

 

4701

Laden...
Laden...
Ralfilezen.nl maakt gebruik van cookies om de website optimaal te kunnen laten werken. Uiteraard voldoen we aan de wettelijke eisen.
Informatie Ok