Sluiten

Chimpansee

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief
 

Chimpansees zijn slimme dieren. Ze leven in de bossen van Afrika. Ze lijken veel op ons en doen veel dingen op dezelfde manier als wij.

Ze leven graag bij elkaar. Ze vormen vaak een groep van 25 tot 80 chimpansees. De mannetjes verdedigen de groep. Het sterkste mannetje is de baas. Ze leven op de grond, maar ook in de bomen. Hun nest maken ze in de bomen.

 

Voeding.

Chimpansees eten zowel planten als vlees. Het liefst eten ze zaden, fruit en bladeren. Maar ook honing, eieren en insecten vinden ze lekker. Chimpansees eten vooral rijpe vruchten. Per dag zijn ze daar zeker vier uur mee druk.

 

Praten.

Chimpansees kennen verschillende geluiden om met elkaar te praten. Als ze boos of bang zijn schreeuwen ze. Als ze zich goed voelen grommen ze tevreden. Ze trekken gekke gezichten om te laten zien hoe ze zich voelen.

 

Gedrag.

Chimpansees zijn drukke dieren. Ze zijn altijd met iets bezig, zoals over de grond rollen of springen. Het “vlooien” van elkaar is een teken van vriendschap. Als ze in gevaar zijn gaan ze dicht bij elkaar zitten. Zo voelen ze zich veilig.

Van alle apen zijn chimpansees het slimst. Ze gebruiken takjes bij het vangen van insecten. Ook gebruiken ze bladeren om mee te drinken. Takken en bladeren gebruiken ze als hulpmiddel. Wanneer ze in gevaar zijn grijpen ze takken of stenen om mee te gooien. Zo proberen ze zich te verdedigen.

 

15115

Laden...
Laden...
Ralfilezen.nl maakt gebruik van cookies om de website optimaal te kunnen laten werken. Uiteraard voldoen we aan de wettelijke eisen.
Informatie Ok