Sluiten

Cavia

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief
 

De cavia wordt ook wel Guinees biggetje genoemd, maar het is helemaal geen varkentje. Het is een soort knaagdier. Ze hebben hele scherpe voortanden die altijd doorgroeien en worden gebruikt om te knagen. Alle cavia`s horen tot een diergroep die we zoogdieren noemen. Zoogdieren zijn warmbloedig en hebben een harig lijfje.

 

Voordat je een cavia neemt moet je een hok aanschaffen. De vloer van het hok bedek je met zaagsel of houtkrullen. Verder moet er wat hooi in liggen want cavia`s vinden dat heerlijk om te eten en zich erin te verstoppen. 

 

Cavia`s eten speciaal cavia voer. Daar zitten nootjes, zonnepitten en andere lekkere stukjes in. Ze eten ook allerlei soorten groenten en fruit zoals sla, wortels, komkommer en appel. Maar ook lusten ze graag gras. Water drinken ze de hele dag door en daarom het flesje moet altijd gevuld zijn. 

 

Er zijn verschillende soorten cavia`s. Sommigen hebben een vacht van 1 kleur. Zulke cavia’s heten eenkleurigen. Er bestaan ook meerkleurige. Deze kunnen tot 3 verschillende kleuren hebben. Cavia`s hebben ook verschillende soorten vacht. Zoals: kortharig, langharig, ruwharig en borstelharig. Borstelharige cavia`s hebben veel kruinen over hun hele lijf, daarom ziet de vacht er als een borstel uit. 

 

Vrouwtjescavia`s kunnen jongen krijgen. De jongen worden biggetjes genoemd. Een pasgeboren jong heeft een dichte vacht en omgevouwen oortjes. Met vijf maanden is een cavia volgroeid. Dat betekent dat hij of zij dan volwassen is. 

 

 

9445

Laden...
Laden...
Ralfilezen.nl maakt gebruik van cookies om de website optimaal te kunnen laten werken. Uiteraard voldoen we aan de wettelijke eisen.
Informatie Ok