Sluiten

Bengaalse tijger

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief
 

Over de hele wereld zijn meer dan 10.000 diersoorten in gevaar. Sommige soorten verkeren in gevaar omdat hun leefgebied wordt verwoest. En veel soorten zijn in gevaar omdat er op ze gejaagd wordt door mensen.

 

Als de mensen niet beter voor hen gaat zorgen, zullen ze uitsterven. We zullen dan alleen nog maar weten dat ze bestaan hebben door boeken. Tijgers zijn grote zoogdieren. Ze zijn de grootste leden van de kattenfamilie. Er is maar 1 echte soort tijger, maar er zijn vijf ondersoorten.
Verschillende ondersoorten zijn de Siberische tijger, de Sumatraanse tijger, de Chinese tijger en de Javaanse tijger. Drie andere ondersoorten zijn in de laatste 70 jaar uitgestorven. Bengaalse tijgers hebben een gestreepte vacht. Ze zijn in het bos en in de schaduw heel moeilijk te zien. Hierdoor kunnen zij zich goed verbergen voor hun prooi en voor jagers.

 

De meeste Bengaalse tijgers hebben oranje, bruine, zwarte en witte strepen. Sommige tijgers hebben een heel lichte vacht. Dit worden witte tijgers genoemd. Ze leven in warme landen waar lang gras is en waar dichte bossen zijn met veel dieren waar ze op kunnen jagen.
Bengaalse tijgers houden niet zo van de hitte. Het grootste deel van de dag brengen ze door in hun nest, dat ze gemaakt hebben onder bomen. 's Nachts, als het afgekoeld is, komen ze tevoorschijn. Ze gaan dan op jacht naar hun prooi.

 

Bengaalse tijgers eten zo'n beetje alles wat ze te pakken kunnen krijgen. Het lekkerst vinden ze grote zoogdieren, zoals herten en wilde zwijnen. Maar ze eten ook kleine zoogdieren, vogels, kikkers en vissen. De Bengaalse tijger jaagt meestal als het al bijna of helemaal donker is, zodat ze niet zo goed te zien zijn in het hoge gras.

 

 

2434

Laden...
Laden...
Ralfilezen.nl maakt gebruik van cookies om de website optimaal te kunnen laten werken. Uiteraard voldoen we aan de wettelijke eisen.
Informatie Ok