Sluiten

De dierenambulance

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief
 

Hulp aan veel dieren. De dierenambulance is er voor allerlei dieren. Een hondje dat langs de autoweg dwaalt. Een kat die klem is komen te zitten in een hek. Een zieke egel in het bos. Een aangereden eend. Zodra er een melding binnenkomt, beoordeelt een medewerker van de dierenambulance of het nodig is dat er een ambulance komt. Het kan gaan om een ziek of gewond huisdier. Of om een zwerfdier, dat is een dier dat buiten zwerft, maar eigenlijk bij mensen hoort te wonen. Zoals een hond of een kat. Ook zieke of gewonde wilde dieren gaan met de dierenambulance mee. Zoals hazen, vossen, vleermuizen of vogels. Eigenlijk elk dier dat in de ambulance past, mag worden opgehaald. Behalve vee, zoals koeien en varkens. Die mogen alleen in veewagens worden vervoerd. Ook paarden mogen niet mee, dat heeft de regering zo besloten.

 

De ambulance. 

De dierenambulance is meestal wit met geelgroen gestreepte balken. Ook staat er een plaatje met een slang op de wagen. Het is een herkenningsteken van doktoren. Op het dak heeft de dierenambulance een oranje balk met zwaailichten. Ze mogen aan, als de wagen stilstaat langs een drukke weg. Elke dierenambulance heeft aan de achterkant een rij schijnwerpers op het dak. Hierdoor hebben de medewerkers licht in het donker. Een dierenambulance mag niet met zwaailichten rijden. Ook mag hij geen sirene gebruiken en niet door rood licht rijden.

 

Wat gebeurt er met de dieren?

De mensen van de dierenambulance zijn geen dierenartsen. Ze zorgen vooral voor het vervoer van dieren. Ze zorgen dat een dier op de juiste plek terechtkomt. Vaak is dat eerst bij de dierenarts om te worden behandeld. De dierenhulpverleners geven wel eerste hulp. Maar alleen de eerste hulp die echt nodig is. Bij vogels is dat water geven. Of bijvoorbeeld verband leggen om gewonde poten van een hond. En soms heeft een dier extra lucht nodig. Daarvoor zijn er in de ambulance een zuurstoftank en zuurstofkap. Ondertussen wordt het dier zo snel mogelijk naar de dierenarts vervoerd.

 

5682

Laden...
Laden...
Ralfilezen.nl maakt gebruik van cookies om de website optimaal te kunnen laten werken. Uiteraard voldoen we aan de wettelijke eisen.
Informatie Ok