Splatoon 2

Splatoon 2 is een third-person shooter computerspel, ontwikkeld en gepubliceerd door Nintendo voor de Switch. Het is het vervolg op Splatoon uit 2015 voor de Wii U en bevat een singleplayer-modus met verhaallijn en een online multiplayer-modus, waarin spelers het in teams van vier tegen elkaar opnemen. Het spel kwam op 21 juli 2017 uit.
In 2018 werd bekend dat er wereldwijd al bijna meer dan vijf miljoen exemplaren van het spel verkocht zijn.

Gameplay

Net zoals zijn voorganger is Splatoon 2 een multiplayer third-person shooter waarin spelers personages genaamd Inklings besturen en gekleurde inkt gebruiken om vijanden aan te vallen en doelen te bereiken. Inklings kunnen schakelen tussen een menselijke vorm en een inktvis-vorm, waarmee ze door inkt kunnen zwemmen. Er bestaan verschillende wapens en kledingstukken, die de speler voordelen in multiplayer geven. Deze uitrusting is verkrijgbaar op Inkopolis Plein, de centrale open ruimte van Splatoon 2.

Grondoorlog

In Grondoorlog is het de bedoeling om het grootste oppervlakte van de arena te bedekken met inkt. Het team dat na drie minuten het grootste oppervlak heeft gevuld met inkt, wint het spel.

In het multiplayer-gedeelte worden er vier maps gekozen uit 23 levels in totaal, twee voor Turf War en twee voor Ranked Battle. Deze maps worden steeds na een paar uur opnieuw gekozen. Elke naam is gebaseerd op een vissoort.

Ancho-V Games
Arowana Mall
Blackbelly Skatepark
Camp Triggerfish
Goby Arena
Humpback Pump Track
Inkblot Art Academy
Kelp Dome
MakoMart
Manta Maria
Moray Towers
Musselforge Fitness
Solo mode

Solo mode is de singleplayer-modus van Splatoon 2. Spelers moeten zich een weg zien te banen door een gros aan levels, om uiteindelijk de Octarianen te verslaan en de Megavoltvis te vinden. Tijdens een Nintendo Direct van 8 maart 2018 werd de uitbreiding Splatoon 2 Octo aangekondigd. Deze uitbreiding zal een grote hoeveelheid nieuwe levels aan de singleplayer-campagne toevoegen. Hierin speelt de speler als Agent 8, een Octariaan.

New Albacore Hotel
Piranha Pit
Port Mackerel
Shellendorf Institute
Skipper Pavilion
Snapper Canal
Starfish Mainstage
Sturgeon Shipyard
The Reef
Wahoo World
Walleye Warehouse

Splatfests

Op onregelmatige tijden worden zogenaamde Splatfests gehouden. Tijdens dit evenement wordt een thema geselecteerd en kiezen de speler uit twee opties hun favoriet en strijden zij voor hun keuze. Het eerste Splatfest in Europa ging over de keuze tussen IJs en Taart, waarbij team IJs na een dag als winnaar als de bus kwam.


Komt er nog een splatoon 3

Het is leuk splatoon 2 maar komt er nog deel 3 de mensen denken van wel, Veel kan ik niet vertellen maar het komt misschien toch.