Stripverhaal maken

Een stripverhaal is geen boek maar een verhaal met veel plaatjes. Je kent bijvoorbeeld wel Donald Duck, dat is een stripverhaal. Een stripverhaal heeft plaatjes waarbij de tekst in tekstballonnen staat. Stripverhalen zijn er voor alle leeftijden. Ook kan je zelf een stripverhaal maken. Gebruik daarbij deze tekst.


Hoe maak je een strip? Ik heb een aantal tips voor jullie
De eerste tip is dat je je lezer meeneemt in het verhaal. De lezer kan de strip beter snappen door de namen van de karakters aan het begin van de strip te zetten.
Doe ook niet te veel tekst in een tekstballon dat is verwarrend Gebruik in een lange zin bijvoorbeeld korte woordjes. Doe voor kleine kinderen makkelijke woordjes zoals onderzeeƫr word dan duikboot. Heb je een tekst voor oudere kinderen dan kan je lange en moeilijke zinnen/woordjes doen en bij jonge kinderen korte en makkelijke zinnen/woordjes. Ook kun je bij jonge kinderen een groter lettertype gebruiken en een makkelijker verhaal. Bij oudere kinderen kun je meer tekst en minder plaatjes gebruiken, bijvoorbeeld net zoals in het boek van Geronimo stilton.