Brazilie

Brazilië ligt in het werelddeel Zuid-Amerika. Het is een groot land. Het is het op vier na grootste land ter wereld. Er wonen ongeveer 172 miljoen mensen. Het Portugees is de officiële taal. 

 

Brasilia de hoofdstad van Brazilië. In het noorden van Brazilië is het Amazone regenwoud. Het is het grootste regenwoud op aarde. Het heeft een oppervlakte van 7 miljoen km². In het regenwoud leven ongeveer 2,5 miljoen insectensoorten, tientallen duizenden plantensoorten, en bijna 2000 soorten vogels en zoogdieren.

 

Er is een heel bekende stad in Brazilië: Rio de Janeiro. In Rio de Janeiro zijn hele hoge bergen en op één van die bergen staat een Jezus Christus beeld. Overal uit de stad kan je het beeld zien. 

 

Het beeld staat met zijn armen wijd dat is het teken dat God de stad beschermt en voor hun zorgt.

 

Veel mensen kennen Brazilië van het voetbal. De Brazilianen zijn gek op voetballen. Elke wedstrijd is weer een feest. De Brazilianen zijn ook verschillende keren wereldkampioen geweest. Niet alleen in het stadion zie je dat mensen van voetbal houden, ook op straat zie je kinderen voetballen. Bijna elke wijk heeft zijn eigen voetbalteam.8515